-

شما می توانید آب معدنی بنوشید ، اما برای اکثر آزمایش های آزمایشگاهی،

آماده سازی محلولها ، تجهیزات کالیبراسیون یا تمیز کردن ظروف مناسب نیست.

برای آزمایشگاه،آب تصفیه شده نیاز است روش های معمول تصفیه شامل

اسمز معکوس (RO)، تقطیر و یون زداییdeionization است.

تقطیر و deionization شبیه هم هستند در هر دو فرایند حذف ناخالصی های یونی،

اما آب مقطر با آب دیونیزه شده (DI) یکسان نیست و برای بسیاری از آزمایشگاه

قابل جایگزینی نیست. بیایید نگاهی به نحوه عمل تقطیر و دیونیزاسیون، تفاوت

بین آنها بیندازیم چه زمانی شما می توانید از هر نوع آب استفاده کنید، و چه زمانی می توانید

آنها را جایگزین هم کنید

آب مقطر چیست ؟

آب مقطر یک نوع آب معدنی است که با تقطیر تصفیه شده است. منبع آب برای تقطیر

می تواند آب شیر باشد، اما آب چشمه نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

معمولا آب جوشانده و بخار تولید شده با پایین آمدن دما به آب تبدیل می شود

بیشتر مواد معدنی و بعضی دیگر ناخالصی ها ی موجود در آب منبع جدا می شود ،

اما خلوص آب منبع مهم است زیرا بعضی از ناخالصی ها (مانند آلی فرار، جیوه)

همراه با آب تبخیر می شوند. تقطیر ,نمک و ذرات را حذف می کند.

آب دیونیزه چیست ؟

آب دیونیزه شده با استفاده از آب شیر، آب چشمه یا آب مقطر تولید می شود

که به یک رزین الکتریکی متصل می شود. معمولا یک مبادله در بستر یونی

با هر دو رزین مثبت و منفی صورت می گیرد . کاتيونها و آنيون ها در تبادل آب

با H + و OH- در رزين ها، توليد H2O (آب).

آب Deionized واکنش پذیر است، بنابراین خواص آن خیلی سریع در معرض هوا تغییر می کند .

آب دیونیزه شده دارای PH 7 است، اما به محض تماس با دی اکسید کربن هوا،

CO2 حل شده به تولید H + و HCO3- واکنش نشان می دهد و pH را به 5.6 کاهش می دهد.

Deionization گونه های مولکولی (به عنوان مثال، قند) و یا ذرات ریز ارگانیک

(اکثر باکتری ها، ویروس ها) را حذف نمی کند.

کاربردهای آب دیونیزه و آب مقطر در آزمایشگاه

فرض بر این است که آب منبع شیر آب یا آب چشمه است، آب مقطر برای تقریبا

تمام آزمایشگاه ها به اندازه کافی خالص است. که برای موارد زیر استفاده می شود:

حلال برای تهیه محلول
استاندارد کالیبراسیون
تمیز کردن ظروف
عقیم سازی تجهیزات
ساخت آب خالص بالا
خلوص آب د يونیزه بستگی به منبع آب دارد. هنگامی که یک حلال نرم مورد نیاز است

از این آب استفاده می شود. این برای موارد زیر استفاده می شود:

برنامه های خنک کننده که در آن برای جلوگیری از ذخیره سازی مواد معدنی مهم است
اتوکلاوهای میکروبیولوژی
بسیاری از آزمایشات شیمی شامل ترکیبات یونی هستند
ظروف شستشو، به ویژه شستن نهایی
آماده سازی حلال
استانداردهای کالیبراسیون
در باتری ها
همانطور که می بینید، در بعضی موارد، آب مقطر یا دیونیزه شده خوب است.

از آنجا که آب دیونیزه خورنده است، آب دونیزه شده در شرایطی که در تماس

طولانی مدت با فلزات است استفاده نشده است.

نوشیدن آب مقطر یا دیونیزه شده

اگر چه بعضی از مردم دوست دارند آب آشامیدنی مقطر مصرف کنند،

این واقعا بهترین انتخاب برای آب آشامیدنی نیست، زیرا عدم وجود مواد معدنی

و بعضی از یونها باعث ازبین رفتن طعم مطبوع آب دارد و نداشتن مواد معدنی

نیز از خواص سلامتی آن می کاهد

آب دیونیزه خورنده است و می تواند باعث آسیب به مینای دندان و بافت نرم شود.

همچنین، deionization پاتوژن ها را حذف نمی کند، بنابراین آب دیونیزه

در برابر بیماری های عفونی محافظت نمی کند.

آب معدنی که از منابع زیر زمینی بدست می آید و سرشار از مواد معدنی است

بهترین نوع آب برای نوشیدن است البته مضرات آب معدنی که در ظروف پلاستیکی

در معرض آفتاب قرار گرفته به مراتب بیشتراز منافع آن است نحوه نگهداری و نوع ظروف

بسیار حائز اهمیت است

بیشتر بخوانید :

نقطه جوش چیست ؟

تفاوت بین اتم و یون چیست ؟

علت بالا رفتن نقطه جوش در آب نمک چیست ؟

حباب ها در آب جوش چه هستند؟

چرا آب یک حلال قطبی است ؟

نقطه انجماد و نقطه ذوب آب چیست ؟

تفاوت بین آب مقطر و آب دیونیزه چیست؟





:: موضوعات مرتبط :

:: برچسب ها : مهدکودک , نقاشی , روانشناسی کودک , آموزشی ,
تاريخ : شنبه 5 خرداد 1397 | 15:56 | نویسنده : دردانم |